Tarieven

De hoogte van de kosten voor een advocaat is onder meer afhankelijk van de hoogte van uw inkomen en vermogen. Hebt u geen hoog inkomen en geen vermogen in Box III, dan komt u in eerste instantie waarschijnlijk in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand. De overheid betaalt dan een deel van de kosten voor een advocaat voor u. Soms moet u die kosten later alsnog zelf betalen, bijvoorbeeld als u een hoog financieel resultaat uit uw zaak heeft. Als u een afspraak maakt, zal met u besproken worden of u voor gefinancierde rechtsbijstand in aanmerking komt. De voorwaarden voor gefinancierde rechtsbijstand en de hoogte van de eigen bijdragen kunt u vinden op de website van de Raad voor Rechtsbijstand.

Komt u niet voor gefinancierde rechtsbijstand in aanmerking en heeft u geen recht op vergoeding van de kosten voor een advocaat via een rechtsbijstandsverzekering, dan moet u die kosten zelf betalen. Het uurtarief van Advocatenkantoor Schulte bedraagt € 200,- inclusief kantoorkosten en 21% BTW. Elders hoort u wellicht lagere tarieven, maar daarbij moet u veelal nog eens zo'n 25% optellen. Advocatenkantoor Schulte richt zich op de particuliere cliënt en kiest voor een duidelijke prijsstelling.

Cliënten vinden het vaak prettig om duidelijkheid te hebben over de totale kosten van een procedure. Of dat mogelijk is, is afhankelijk van het soort zaak dat u heeft. Bijvoorbeeld voor een strafzaak of zaak over kinderalimentatie is het bijna altijd mogelijk om een vaste prijs af te spreken. Voor (v)echtscheidingen is het dat niet, tenzij u in goed overleg met elkaar gaat scheiden. De mogelijkheid om een vaste prijs voor uw zaak overeen te komen bespreken wij graag met u.